1.Turizm ve Otel İşletmeciliği
Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm sektöründe hizmet üretim süreçlerinde görev alabilecek ve yönetime yardımcı olacak veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedefleyen bir yükseköğrenim programıdır.
Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının temel amacı; turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu; Turizm alanında gerekli olan teorik bilgi ve sektörsel deneyime sahip, yabancı dile hakim, bilgisayar teknolojilerini kullanabilen, karar verebilme ve uygulayabilme yeteneğine sahip, turizm alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, kaliteli hizmete önem veren, vizyonu geniş, girişimci ve sürekli gelişime açık, turizmciler yetiştirmektir.
Hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilebilmesi için mesleki uygulamaya dayanan eğitim ve staj önemli bir yer tutmaktadır. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri ikinci yılın sonunda 30 iş günü konaklama işletmelerinde uygulamayı gerektiren stajlarını gerek yörede gerekse ülke genelinde bulunan konaklama işletmelerinde yapabilmektedirler.
Mezunlar konaklama işletmelerinin yanında; Seyahat Acenteleri. Yiyecek-İçecek İşletmeleri, Termal Turizm Merkezleri, Tur Operatörlüğü İşletmeleri, Kongre-Konferans Merkezleri, Marina İşletmeciliği, Hava Yolları Ve Charter Şirketleri, Denizcilik Ve Kurvaziyer İşletmeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığında çalışabilirler.
GENEL BİLGİLER - 2020 YILI
ÖSYM Program Kodu | 104750362 |
Üniversite Türü | Devlet |
Üniversite | Gümüşhane Üniversitesi |
Meslek Yüksekokulu | Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu |
Puan Türü | TYT |
Burs Türü | Ücretsiz |
Genel Kontenjan | 25 |
Okul Birincisi Kontenjanı | 1 |
Toplam Kontenjan | 26 |
Genel Kontenjana Yerleşen | 16 |
Okul Birincisi Kontenjanına Yerleşen | ---- |
Toplam Yerleşen |
16 |
Boş Kalan Kontenjan | 10 |
İlk Yerleşme Oranı | %61,5 |
Ek Yerleşen | 6 |